ua en ru

При призначенні субсидій необхідно враховувати наявність депозитів, - Рева

При призначенні субсидій необхідно враховувати наявність депозитів, - Рева Фото: Андрій Рева розповів про проблеми в призначенні субсидій

На думку міністра соцполітики, проблема в тому, що багато українців працюють у тіньовому секторі економіки

Глава Мінсоцполітики України Андрій Рева вважає, що при призначенні субсидій необхідно враховувати наявність депозитів. Про це він заявив в ефірі "112 Україна".

"Що стосується нетіньових доходів, ми не враховуємо доходів громадян, яким призначаємо субсидії, їхніх доходів від депозитів. Думаю, це неправильно", - зазначив міністр.

Тим не менш, Рева додав, що всі, хто потребує допомоги, повинні її отримати.

"Єдине, що вимагає від нас Міжнародний валютний фонд - утриматися в рамках бюджету, передбачених на цю програму, в цьому році - 40 млрд, за проектом бюджету, який зараз внесений до ВР - 50 млрд гривень", - сказав Рева.

Він також зазначив, що проблема призначення субсидій в тому, що багато українців працюють в тіньовому секторі економіки.

"У нас немає чіткого контролю за доходами громадян. Контроль не здійснюють органи соціального захисту населення. Ми беремо для призначення субсидій тільки світлі доходи, в цьому відношенні багато людей, які працюють у тіньовому секторі економіки, не показують реальних доходів і намагаються отримати субсидію навіть більше ніж ті, хто працює, тут є проблема", - заявив міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України має намір монетизувати зекономлені субсидії.