ua en ru

Призначення Труби директором ДБР оскаржують у суді

Призначення Труби директором ДБР оскаржують у суді Фото: Роман Труба (УНІАН)

До Окружного адмінсуду Києва надійшов відповідний позов

В Окружному адміністративному суді Києва оскаржують призначення Романа Труби на посаду директора Державного бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомляє портал "Судова влада України".

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Юрія Македона до комісії з проведення конкурсу на зайняття посад директора Державного бюро розслідування, його заступників, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд визнати протиправними дії даної комісії щодо розгляду кандидатури, проведення рейтингового голосування, відбору та внесення подання прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману про призначення Труби на посаду директора ДБР.

"Окрім цього позивач просить суд визнати протиправним і скасувати рішення комісії про відбір Романа Труби на посаду директора Державного бюро розслідувань та про внесення подання прем’єр-міністру про його призначення на відповідну посаду", - сказано у повідомленні.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Нагадаємо, раніше Труба заявив, що запуск Державного бюро розслідувань (ДБР) затягується через пошук приміщення та відсутність необхідних змін у законодавстві.