ua en ru

Призначення Саакашвілі в Україні не спрямоване проти Грузії, - посол

Призначення Саакашвілі в Україні не спрямоване проти Грузії, - посол

Призначення екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду голови Міжнародної ради реформ при Президентові України не спрямоване на погіршення відносин двох країн. Про це заявив посол України в Грузії Василь Цибенко після зустрічі з главою грузинського Мзс Тамар Беручашвили, передає "Грузія Online".

"Для того, щоб зрозуміти, що відбувається в Україні, потрібно виходити з того, що Україна є суверенною незалежною державою і може приймати ті рішення, які вважатиме потрібними. Зрештою, це - наша внутрішня справа", - заявив Цибенко.

За його словами, призначаючи Саакашвілі своїм радником, Петро Порошенко виходив з національних інтересів України.

"Він взяв до уваги великий досвід екс-президента Грузії у сферах реформування, модернізації армії, залучення іноземних інвестицій і так далі. Президент України впевнений, що це рішення не спрямоване проти Грузії і грузинського народу, а також не є перешкодою для розвитку багатосторонніх відносин", - підкреслив посол.

Цибенко також зазначив, що суд не виніс рішення щодо Саакашвілі, тому на нього поширюється презумпція невинуватості.

"Він - вільна людина, подорожує по країнах Європи, Америці, присутній на заходах різних авторитетних організацій, зустрічається з лідерами. Що стосується заклопотаності грузинської сторони, то українська сторона, природно, уважно вивчає це питання. Одночасно можу вас запевнити, що наш президент налаштований на конструктивні відносини з урядом і президентом Грузії", - додав посол.

Нагадаємо, напередодні Грузія зажадала від України пояснень у зв'язку з призначенням Саакашвілі.