ua en ru

Призначення Присяжнюка на посаду міністра дозволить продовжити аграрну реформу, - експерти

Міністр агарної політики та продовольства Микола Присяжнюк повинен продовжити розпочаті ним реформи в аграрному секторі. Про це РБК-Україна заявив політолог Володимира Цибулька.

"Ми бачимо, що його ініціативи та реформи позитивно сприйняті владою, найбільшими аграрними інвесторами і, головне, - селянами. Так, ініціатива Міністра з розвитку кооперативів в селі знаходить все більшу підтримку серед селян. Це дуже важлива робота", - зазначив політолог.

У свою чергу, голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич заявив, що призначення Миколи Присяжнюка та подальша реалізація його ініціативи "Рідне село" забезпечать зміни, яких чекає українське селянство: "Ми підтримали ініціативу Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка "Рідне село" і чітко заявляємо, що саме він, як ініціатор, повинен забезпечувати реалізацію цієї програми і в подальшому на посту Міністра аграрної політики та продовольства. Тому призначення Миколи Присяжнюка в новому складі уряду є надзвичайно важливим", - сказав Томич.

Як зазначає голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад (ВАСПС) Микола Фурсенко, Президент України підтримує реформи в агросекторі, які проводить Микола Присяжнюк. Тому повторне призначення Присяжнюка є свідченням підтримки впроваджуваних в агросекторі реформ, зокрема - подальшого розвитку сільських територій: "На сьогодні у нас одне завдання і один пріоритет у роботі - розвиток сільських територій", - додав Богдан Гусак.

За словами експерта аграрних ринків Руслана Швеця, призначення Президентом на посаду Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка свідчить про те, що аграрну галузь чекають нові зміни і перетворення.

"Микола Присяжнюк зарекомендував себе як вправний господарник, адже в останні роки Мінагрополітики реалізовує низку результативних ініціатив по галузевої підтримки АПК, зокрема, тваринництва. А за останні два роки аграрний сектор збільшує показники минулих років і б'є нові рекорди", - сказав Руслан Швець.

Нагадаємо, Янукович перепризначив Присяжнюка на посаду міністра аграрної політики і продовольства 24 грудня 2012 р.