ua en ru

Призначення голови КС не має значення, адже суд втратив свою незалежність, - Батьківщина

Призначення голови Конституційного cуду на сьогоднішній день не має жодного значення, оскільки КС вже давно втратив свою незалежність та фактично самоліквідувався. Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат Павло Петренко, повідомляє прес-служба партії.

За словами Петренка, Конституційний cуд є повністю залежним від Адміністрації Президента.

По темі: В'ячеслав Овчаренко обраний головою КСУ

"Після ухвалення цілої низки, м'яко кажучи, сумнівних рішень, які приймалися з 2010 року, в тому числі - щодо поновлення редакції Конституції, позбавлення пільг цілої низки категорій незахищених громадян, - цей КС себе повністю дискредитував. І на сьогоднішній день Конституційний суд є звичайним підрозділом Адміністрації Президента", - наголосив Павло Петренко.

За останній час КС у нинішньому складі фактично не проводив жодного публічного слухання: "Усі слухання проводяться в письмовому порядку - без виклику сторін та без запрошення журналістів. Це говорить про абсолютну залежність цього органу та непрофесійність", - підкреслив він.
"Саме тому необхідно ліквідувати КС і передати його функції Верховному суду, який дійсно буде формуватися за принципами незалежності і професійних якостей суддівського корпусу. І ця практика є абсолютно нормальною у більшості країн світу, де верховні суди виконують функції конституційного судочинства", - переконаний Павло Петренко.