ua en ru

Назарбаєв вважає, що жодних підстав для девальвації в Казахстані немає

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що жодних підстав для девальвації в країні немає. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

"Глава держави зазначив, що в даний час, враховуючи обсяги золотовалютних резервів, а також темпи розвитку вітчизняної економіки, немає ніяких підстав для девальвації національної валюти, підкресливши при цьому необхідність продовження роботи Нацбанку в колишньому режимі",-йдеться в повідомленні прес-служби Президента Казахстану, опублікованому на офіційному сайті в п'ятницю, 26 липня.

Читайте також: Фінансова G20 роздала поради світовим економікам

Назарбаєв в той день прийняв голову Національного банку Республіки Казахстан Григорія Марченка, який доповів йому про основні макроекономічні показники та ситуації на валютному ринку. Він поінформував, що по всіх сегментах фінансового ринку спостерігається стійке зростання, а рівень інфляції за період з липня 2012 р. з липень поточного року склав 5,9% і знаходиться нижче запланованого коридору 6-8%.

За підсумками зустрічі Назарбаєв дав низку конкретних доручень із забезпечення стабільності фінансової системи і збереженню темпів розвитку економіки.