ua en ru

Назарбаєв 9 січня приїде в Берлін на переговори з Меркель по Україні

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв 9 січня приїде в Берлін на переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Про це заявив у середу, 7 січня, офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає Deutsche Welle.

За його словами, зустріч буде присвячена проблемі дозволу українського конфлікту та підготовки до можливих переговорів в "нормандському форматі" в середині січня в Астані.

"Я поки не можу сказати, буде мати місце подібна зустріч і коли вона може пройти. Важливо, щоб на ній були досягнуті конкретні результати", - підкреслив він.

Паралельно із зустріччю Меркель і Назарбаєва 9 січня відбудеться телефонна конференція міністрів закордонних справ Росії, України, Франції та Німеччини. Крім того, на початку наступного тижня може відбутися зустріч на рівні глав МЗС цих країн, також присвячена підготовці до можливих переговорів у столиці Казахстану.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідає Німеччину 7 січня 2015 р, де проведе робочу зустріч з канцлером ФРН Ангелою Меркель.