ua en ru

Повінь у Парижі: вода в Сені може піднятись вище 6,5 метра

Повінь у Парижі: вода в Сені може піднятись вище 6,5 метра Фото: президент Франції Франуса Олланд планує оголосити стан природного лиха

Всесвітньо відомі музеї Лувр та д'Орсе порекомендували співробітникам перенести у безпечні місця свої експонати

Тисячі людей були змушені залишити свої домівки в результаті значних повеней в Парижі. Про це повідомляє ВВС.

На вихідні прогнозують подальші зливи у всій центральній Європі – від Франції до України.

Тим часом всесвітньо відомі музеї Лувр та д'Орсе порекомендували співробітникам перенести у безпечні місця свої експонати.


Президент Франції Франуса Олланд заявив, що негода стала серйозним кліматичним феноменом та глобальним викликом. Він має намір оголосити стан природного лиха у вражених регіонах, що вивільняє фонди для подолання надзвичайних ситуацій.

Зараз, пише видання, у Парижі, де на берегах Сени встановили захисні бар’єри, закриті багато мостів, а туристичним човнам заборонили пересуватись річкою.

Загалом кількість загиблих у повенях у Європі досягла щонайменше 15: десять у південній Німеччині, по двоє – у Франції та Румунії, та один - у Бельгії. Також кілька міст у південній Німеччині зазнали значних руйнувань від повені. Негода зачепила також Бельгію, Нідерланди та Польщу.

Вперше побідна повінь на Сені, коли рівень води піднявся вище шести метрів, сталася в 1982 році. Після цього рівень води досяг 7,1 метра у 1955 році, а 8,62 метра - в 1910 році.

Нагадаємо, на південному заході Німеччини через повінь загинуло п'ятеро людей.