ua en ru

Навальний сьогодні ввечері влаштує мітинг на Болотній площі Москви

Влада Москви дозволила передвиборчому штабу кандидата в мери Москви Олексія Навального провести сьогодні мітинг на Болотній площі. Про це повідомляє РБК daily.

Орієнтовно мітинг розпочнеться о 19:00. Планується, що в мітингу на підтримку Навального візьмуть участь близько 2,5 тис. осіб, повідомляє РБК. Напередодні мерія Москви погодила цю акцію.

Раніше Навальний заявив, що не згоден з підсумками виборів. "Мальовані собянінські 51,5% гарантуються тільки сфабрикованими даними з виїзного голосування. Ми не визнаємо таких результатів і вимагаємо анулювання виїзного голосування", - сказав він. "Ми вимагаємо другого туру, якого хочуть москвичі, які проголосували за другий тур", - зазначив Навальний і пообіцяв закликати всіх незгодних вийти на вулиці.

Напередодні на Болотній площі концерт на честь святкування Дня міста "Я люблю Москву" перетворився на мітинг в підтримку т.в.о. градоначальника Сергія Собяніна. На площі зібралося кілька десятків тисяч людей, вони тримали в руках транспаранти "За Собяніна", "Собянін - наш мер". А Ігор Бутман, виконуючи пісню "Промінь сонця золотого", зімпровізував на сцені - "Собянін - наш промінь сонця золотого".

За даними Мосміськвиборчкому, за підсумками підрахунку 99,17% бюлетенів, т.в.о. мера Москви Сергій Собянін лідирує з 51,27% голосів. За Олексія Навального проголосували 27,30% виборців. Представник КПРФ Іван Мельников йде на третьому місці з 10,72% голосів, лідер "Яблука" Сергій Мітрохін набрав 3,52%, представник ЛДПР Михайло Дегтярьов - 2,86%, голова "Справедливой России" Микола Левічов - 2,80%.