ua en ru

Нацтелерадіо виставить на конкурс 16 радіочастот в 11 областях

Нацтелерадіо виставить на конкурс 16 радіочастот в 11 областях Фото: Нацтелерадіо виставить на конкурс 16 радіочастот в 11 областях

Конкурсні умови передбачають ведення програм і передач, а також трансляцію музичного контенту виключно українською мовою

Національний рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила виставити на конкурс ліцензії на мовлення на 16 вільних радіочастоти в 11 областях України. Про це йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Відповідне оголошення буде найближчим часом надруковано в "Голосі України".

На конкурс будуть виставлені частоти Кропивницького, Миколаєві, Полтаві, Сумах і Хмельницькому, а також у населених пунктах Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

Конкурсні умови передбачають ведення програм і передач, а також трансляцію музичного контенту виключно українською мовою. Передбачається, що формат мовлення буде музичним, а ретрансляція програм інших мовників буде заборонена.. При цьому в Нацраді підкреслюють, що до кінця дії ліцензії її учасники не будуть мати права змінювати програмну концепцію.

Регулятор буде приймати заявки на конкурс з 13 січня по 13 лютого 2017 року, а кінцевий термін підбиття підсумків конкурсу призначено на 14 квітня.

Нагадаємо, у вересні Нацтелерадіо виставило на конкурс 12 FM-частот в Одеській області.