ua en ru

Нацрада з питань телебачення пропонує встановити максимальний розмір штрафів для каналів за порушення умов ліцензування в 178 тис. грн

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила пропозиції до проекту розпорядження Кабінету міністрів "Про погодження розмірів штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення", згідно з яким штрафи становитимуть від 1,1 до178 тис. грн. Відповідні розпорядження опубліковано на офіційному сайті Нацради.

Крім того, згідно з розпорядженням, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зможе застосовувати штрафні санкції до телеканалів виключно за порушення закону "Про телебачення і радіомовлення", умов ліцензій, а також реклами в частині квот і розміщення в програмній концепції.

Також, для одиниці виміру розмірів штрафів пропонується застосувати показник мінімальної заробітної плати, розмір якої законодавчо встановлюється при затвердженні Державного бюджету України.

Формула для розрахунку розмірів штрафів максимально наближена до діючої методики розрахунків розмірів ліцензійного збору, оскільки мають однакові параметри (мінімальна заробітна плата, чисельність населення, що проживає на території розповсюдження програмної послуги).

Проект розпорядження містить обмеження щодо граничного розміру штрафів. Так, у разі, якщо сума нарахованого розміру штрафу перевищує нарахований розмір ліцензійного збору на момент прийняття рішення про накладення штрафу, ліцензіат повинен сплатити штраф у розмірі нарахованого згідно з методикою ліцензійного збору.