ua en ru

Нацтелерадіо України має всі підстави анулювати ліцензію телеканалу "Інтер", - нардеп

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України має сьогодні всі підстави для анулювання ліцензії телеканалу "Інтер" за послідовне розпалювання міжнаціональної ворожнечі та антидержавну позицію, апогеєм якої стала ретрансляція російського телеканалу "Росія 1" у новорічну ніч. Про це заявив народний депутат України із фракції "Блоку Петра Порошенка", екс-міністр охорони здоров'я Олег Мусій.

"Керівництво телеканалу "Інтер", яке санкціонувало виступ в ефірі виконавців, оголошених в Україні персонами нон грата, повинно понести повну відповідальність за свої дії. Реакція правоохоронних органів має бути невідкладною і рішучою", - сказав Мусій.

"Інтер" витирає ноги об нашу національну гідність і пускає в ефір виконавців, які підтримують загарбницьку і людиноненависницьку політику неофашиста Путіна, публічно висловлюють свою підтримку терористам так званих ЛНР і ДНР, підтримують окупацію Росією Криму, системно ведуть антиукраїнську пропаганду", - продовжив нардеп.

На думку Мусія, реакція новоствореного Міністерства інформаційної політики України має бути негайною.

Раніше сьогодні міністр інформполітики Юрій Стець ініціював законопроект про заборону показу персон нон грата на українському ТБ.

Нагадаємо, 1 січня секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Національну раду з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер".