ua en ru

Нацтелерадіо розробила новий проект методики розрахунків ліцензійного збору

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила про розроблений проект методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, повідомляє прес-служба відомства.

Голова Нацради Володимир Манжосов повідомив, що ухвалено рішення направити проект методики на погодження Державному комітетові телебачення та радіомовлення України.

«Згідно з дорученням Кабінету міністрів України, остаточний проект методики повинен опрацювати Державний комітет України з питань телебачення та радіомовлення, оскільки Кабмін не може давати доручення Національній раді, враховуючи її позавідомчий характер діяльності. Тому було доручено Держкомтелерадіо спільно з Національною радою підготувати проект цього документа», - зазначив він.

Перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко сказала, що розроблений проект методики є прозорим і зрозумілим. Вона пояснила, що на сьогодні 31 стаття Закону України «Про телебачення і радіомовлення» передбачає нарахування ліцензійного збору лише для аналогового ефірного телебачення і радіомовлення та провайдерів програмної послуги. Нова методика дозволить здійснювати ліцензування мовлення (супутникового, ефірного, багатоканального, кабельного, проводового та цифрового), провайдерів програмної послуги (в тому числі з використанням супутникової платформи за технологією DTH (Direct тo Home), мережі операторів мобільного зв'язку, багатоканальної цифрової ефірної мережі), відповідно до вимог чинного законодавства України. «Тобто буде враховано ліцензування всіх видів діяльності телерадіоорганізацій», - наголосила О.Головатенко.