ua en ru

Нацтелерадіо підтримує ініціативу Адміністрації Президента про створення громадського мовлення на базі державних ТРК, - Л.Мудрак

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення (Нацтелерадіо) підтримує ініціативу Адміністрації Президента України про створення громадського мовлення на базі державних телерадіокомпаній (ТРК). Про це на прес-конференції заявила член Нацтелерадіо Лариса Мудрак, передає кореспондент РБК-Україна. За словами Л.Мудрак, позитивом є те, що в поточному році розпочалося масове громадське обговорення майбутнього громадського телебачення. Цього, за її словами, не було в попередні роки. Практика показала, що державне телебачення не в змозі конкурувати з комерційним. Тому необхідне створення громадського телебачення. Вона підкреслила, що воно фінансово повинно бути незалежним від держави, а за умови відсутності на такому телебаченні комерційної реклами, фінансуватися воно має за рахунок абонплати глядачів. Також вона додала, що 28 жовтня поточного року Громадська рада при Нацтелерадіо має намір обговорити питання створення громадського мовлення.
Нагадаємо, що ідея створення громадського телебачення на базі "1 національного" телеканалу була висловлена на засіданні Громадської гуманітарної ради при Президентові України.