ua en ru

Нацтелерадіо визначило переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення (Нацтелерадіо) визначила переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів, що був оголошений 6 липня 2011 р. Загалом, на конкурс було виставлено 24 телевізійні канали, з них 4 в Автономній Республіці Крим, по одному ТВК - у Львові та м.Бобровиці Чернігівської обл., 18 телевізійних каналів у населених пунктах Луганської обл. та по одній радіочастоті в Ковелі Волинської обл. і Могилеві-Подільському Вінницької обл., повідомляє прес-служба Нацтелерадіо.

На мовлення в населених пунктах Криму та Бобровиці Чернігівської області претендентів не було. Крім того, визначення переможця в селищах міського типу Нова Петрівка, Совєтське та Чорноморське АР Крим перенесено на інше засідання, оскільки, як повідомив під час засідання голова Нацтелерадіо Володимир Манжосов, щодо цих телевізійних каналів є ухвала суду, яка офіційно до Національної ради ще не надійшла. Отже, для розгляду цих питань потрібно дотриматися визначених процедур.

Переможцем і власником ліцензії на 4 години мовлення на 12 ТВК у Львові визнано Львівську ОДТРК, яка вже мовить на цьому телевізійному каналі 18 год. на добу.

На низку телевізійних каналів у Луганській області претендував один мовник - ТОВ "Телерадіокомпанія "Регіональна телевізійна система", його і визнано переможцем.

На радіомовлення з використанням частоти 68,48 МГц у м.Ковелі заяву подала одна компанія - ТОВ "Телерадіокомпанія "ІФ Медіа-Груп", яка також стала переможцем конкурсу.

На частоті 107,7 МГц у м.Могилеві-Подільському відтепер буде мовити місцева компанію "Краяни".

42 ТВК у м.Армянську АР Крим та 54 ТВК у м.Бобровиці віднесено до резерву Національної ради.