ua en ru

Нацтелерадіо призначило позапланові перевірки двох львівських телекомпаній.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки двох львівських компаній, які мовлять на одному каналі мовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацтелерадіо за підсумками брифінгу голови Нацтелерадіо Володимира Манжосова та його заступниці Лариси Мудрак.

Йдеться про ТОВ-ТРК "Міст ТБ" та КП "ТРК "Львів-ТБ".

Ці перевірки призначено через виявлені моніторингом ознаки порушення компаніями ліцензійних умов та недотримання програмної концепції. У випадку з телекомпанією "Львів ТБ" зафіксовано також ознаки порушення рекламного законодавства.

По завершенні перевірок Національна рада ухвалить відповідні рішення.

Національна рада сьогодні також розглянула результати позапланової перевірки ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ", смт Октябрське Красногвардійського р-ну, АР Крим.

За словами Л.Мудрак, перевірка зафіксувала цілу низку порушень умов ліцензії, зокрема щодо програмної концепції, та рекламного законодавства. Але взявши до уваги пояснення керівника компанії "Атлант-СВ" і лист, який підтверджує, що в день перевірки тривала профілактика телеканалів, Національна рада вирішила не застосовувати до телерадіоорганізації відповідної санкції. Результати перевірки взято до відома, а керівника зобов'язано протягом місяця привести мовлення до умов ліцензії і чинного законодавства.