ua en ru

У Нацраді з телерадіомовлення зв'язали затримку видачі ліцензії "1+1" з націоналізацією Приватбанку

У Нацраді з телерадіомовлення зв'язали затримку видачі ліцензії "1+1" з націоналізацією Приватбанку Фото: Юрій Артеменко

За словами Артеменка, "1+1" може продовжувати мовлення навіть при відсутності бланка ліцензії

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення пов'язують затримку видачі ліцензії "1+1" з націоналізацією Приватбанку. Про це заявив голова Нацради Юрій Артеменко, повідомляє Детектор медіа.

Він, зокрема, зазначив, що нещодавно відбулася націоналізація ПриватБанку. У зв'язку з цим Нацрада попросила у каналу "1+1" оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Спочатку це був усний запит, а 28 грудня заступник голови Нацради Уляна Фещук відправила "1+1" офіційний запит щодо бенефіціарів.

"Тим часом "1+1" від нас вимагав терміново видати бланк ліцензії. Ми їм відповіли, що не маємо права видавати його раніше завершення терміну дії ліцензії - тобто не раніше 29 грудня. Цікаво, що в законі не вказано кінцевий термін видачі бланка ліцензії. У нашій практиці ми видаємо бланк продовженої ліцензії протягом 30 днів з моменту сплати ліцензійного збору", - додав глава Нацради.

Оскільки ліцензійний збір було сплачено 23 грудня, Нацрада вважає, що має час на видачу бланка продовженої ліцензії до 23 січня.

"Чому вони так поспішають - я не знаю. Можливо, це якось пов'язано з ПриватБанком", - припустив Юрій Артеменко.

Також голова Нацради наголосив, що "1+1" може продовжувати мовлення навіть при відсутності бланка ліцензії, адже вже прийнято рішення Нацради про продовження терміну дії ліцензії.

Нагадаємо, на "1+1" заявили про спробу позбавити телеканал ліцензії. 29 грудня закінчується термін ліцензії на аналогове мовлення каналу.