ua en ru

Нацрада заборонила ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ".

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

"В інтересах інформаційної безпеки держави регуляторний орган визнав зміст іноземній програми "Росбізнесконсалтинг-ТБ" ("РБК-ТВ") таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України", - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення прийнято на засіданні 7 серпня.

Згідно з повідомленням, підставою для прийняття цього рішення стали результати моніторингів, проведених Нацрадою 25 і 29 липня та 1 і 4 серпня цього року.

"Було зафіксовано розповсюдження інформаційних матеріалів, що містять порушення частини першої статті 2, статті 28 Закону України "Про інформацію", частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та частини першої статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення", - додали в Нацраді.

"Через засоби масової інформації та представників Національної ради в областях регулятор попереджає провайдерів програмної послуги про необхідність вилучення цього російського мовника з кабельних мереж України", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 24 липня Нацрада визнав, що утримання іноземних програм "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Росія 24" і "ТВ Центр-International" ("ТVСІ") не відповідає українському і європейському законодавству, зобов'язавши провайдерів програмної послуги привести свою діяльність у відповідність з цим рішенням.