ua en ru

Нацрада винесла попередження телеканалу News One за показ інтерв'ю з Азаровим

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження телеканалу News One за трансляцію інтерв'ю з колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим. Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оголошено попередження. Двічі в ефірі показали інтерв'ю Азарова, в змісті якого Національна рада бачить розпалювання ворожнечі, приниження честі і гідності людей, які брали участь у революції гідності. Компанія могла, маючи запис того інтерв'ю, попередньо переглянути і всі спірні моменти вилучити, однак цього не зробила. Своїм рішенням Національна рада постановила звернутися в Генеральну прокуратуру України, щоб долучити матеріали згаданого інтерв'ю до справи, яку порушено стосовно Азарова, оскільки він знаходиться в міжнародному розшуку",- заявив голова Нацради Юрій Артеменко сьогодні під час брифінгу по завершенні засідання.

Крім того, Нацрада планує звернутися в СБУ для перевірки відповідальності керівництва телеканалу за розпалювання ворожнечі.

"Мною дано протокольне доручення апарату звернутися в СБУ для перевірки персональної відповідальності керівництва за порушення законодавства України щодо розпалювання ворожнечі в суспільстві",- зазначив Артеменко.

Нагадаємо, Верховна Рада не дозволила Нацраді штрафувати телеканали за порушення законодавства.