ua en ru

Нацрада перевірить телеканал "Гамма" через трансляцію виступу Симоненка

Нацрада перевірить телеканал "Гамма" через трансляцію виступу Симоненка Фото: Петро Симоненко

Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні регулятора

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить телеканал "Гамма-консалтинг", який показав в ефірі лідера забороненої Комуністичної партії України Петра Симоненка. Про це в четвер 12 травня повідомили у прес-службі регуляторного органу.

Як наголошується, причиною для перевірки стали численні звернення телеглядачів, а також моніторинги каналу, що проводилися в березні та травні поточного року.


У змісті програм телеканалу Нацрада виявив порушення українського законодавства.

Зокрема телекомпанія "Гамма-консалтинг" порушила кілька норм, у тому числі заборона на популяризацію "комуністичного тоталітарного режиму 1917-91 років", а також норму, відповідно до якої інформація в телеефірі не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України і т. д.

Крім призначення перевірки, Нацрада має намір звернутися до незалежних експертів для отримання висновків щодо можливих порушень законодавства в ефірі "Гамма-консалтинг".

Згідно з даними Єдиного держреєстру, частками в "Гамма-консалтинг" володіють сини Петра Симоненка.

Як повідомлялося, український телеканал показав пропагандистське відеозвернення лідера забороненої в Украні КПУ Петра Симоненка.