ua en ru

Нацрада дозволила тестове мовлення ряду ТРК на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення дозволив ряду телерадіоорганізацій тестове мовлення на непідконтрольної Україні території Донецької і Луганської областей.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення дозволив ряду телерадіоорганізацій тестове мовлення на непідконтрольної Україні території Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

Голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що регуляторний орган надійшли звернення Служби безпеки України, Адміністрації Президента України, громадських організацій та телерадіокомпаній з протидії інформаційній агресії російських засобів інформації.

У Нацраді додали, що передавачі і студійні приміщення багатьох телерадіоорганізацій в Луганській і Донецькій областях захоплені бойовиками і знищені. Для того, щоб населення регіону отримало інформацію про події в Україні, Нацрада ухвалила рішення, яким дозволив ряду ТРК вести тестове мовлення на вказаній території на час проведення антитерористичної операції.

Як повідомляється, право мовлення отримали: телеканал "1 + 1", "5 канал", телеканал "Україна", Радіо 24, "Еспрессо ТБ" і НТРК "ІРТА".

Нагадаємо, в Нацраді повідомляли, що на підконтрольній ДНР території відновив мовлення один з українських телеканалів.

Зазначимо, Нацрада винесла попередження українському телеканалу за ретрансляцію виступу Путіна.