ua en ru

Нацрада перевірить СТБ і 1+1 через показ розважальних програм у річницю Чорнобиля

Нацрада перевірить СТБ і 1+1 через показ розважальних програм у річницю Чорнобиля Фото: Нацрада перевірить телеканали СТБ та 1+1

Рішення про заходи щодо СТБ і 1+1 буде винесено після перевірок

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів СТБ та 1+1 за показ розважальних програм у день річниці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив член Нацради Владислав Севрюков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели моніторинг 14 національних телеканалів згідно з нашим можливостям основного моніторингу 26 квітня в день жалоби з приводу річниці трагедії на ЧАЕС. В принципі всі канали ("Інтер", "Україна", М1, "НТН", "Новий канал", "5 канал", К1, ICTV, ТЕТ, "Ера", НТКУ і "Тоніс") не викликали ніяких зауважень, вони все згідно правил мовлення у цей день розміщували свічку і поширювали інформацію про вшанування дня пам'яті. І тільки два канали нас здивували - це перший канал СТБ. Вони подавали планку цілий день, подавали інформацію. Але в ранковому ефірі у 02:55 ранку був зафіксований фільм "Ах, водевіль, водевіль", 04:12 - "Відпустка за свій рахунок", 06:30 - передача "Караоке на Майдані" і 15"08 - "Україна має талант", - заявив Севрюков.

Також, за словами Севрюкова, канал 1+1 26 квітня не зняв з ефіру розважальну програму і ввечері показав шоу "Голос країни".

Рішення щодо можливих заходів щодо каналів-порушників Нацрада винесе за результатами перевірок.

Нагадаємо, Нацрада буде моніторити дотримання телеканалами закону про заборону комуністичної символіки.