ua en ru

Нацрада просить суд заборонити ретрансляцію в Україні російського каналу ТVСІ, а ГПУ - вжити заходів щодо Life News і REN-TV

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить суд заборонити ретрансляцію в Україні російського каналу "ТVСІ", а Генеральну прокуратуру України (ГПУ) - вжити заходів щодо російських телеканалів "Life News" і "REN-TV".

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить суд заборонити ретрансляцію в Україні російського каналу "ТVСІ", а Генеральну прокуратуру України (ГПУ) - вжити заходів щодо російських телеканалів "Life News" і "REN-TV". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацтелерадіо.

"На основі матеріалів офіційного моніторингу Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернувся в Окружний адміністративний суд міста Києва з позовом щодо тимчасового призупинення ретрансляції на території України іноземної програми "ТВ Центр-International" (ТVСІ)", - повідомили у прес-службі.

Як відзначається, незважаючи на те, що телеканали "Life News" і "REN-TV" є неадаптованими, і їх трансляція на території України заборонена, Національна рада звернулася до Генеральної прокуратури України щодо вжиття заходів відповідного реагування, "оскільки в їхніх програмах є ознаки злочину, передбачені розділом першим і статтею 161 Кримінального кодексу України щодо злочинів проти держави і розпалювання національної ворожнечі".

Крім того, Нацтелерадіо направив звернення до провайдерів програмної послуги, у яких зафіксована ретрансляція зазначених телеканалів, з вимогою "негайно припинити цю ретрансляцію".