ua en ru

Нацрада підтримав збереження мовлення АТR

Нацрада підтримав збереження мовлення АТR ATR припинив мовлення 1 квітня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виступає за збереження мовлення кримськотатарського телеканалу АТR. Про це йшлося на сьогоднішній зустрічі членів Нацради з головою Ради представників кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, передає прес-служба регулятора.

"Мова йшла про можливості відновлення мовлення цієї кримської телерадіоорганізації на материковій Україні, сприяння поширенню програм каналу в кабельних мережах провайдерів програмної послуги. Обговорювалися можливі шляхи донесення життєво необхідної інформації до кримськотатарського населення, яке проживає на півострові і фактично виявилося зараз в інформаційній блокаді", - сказано в повідомленні.

У зустрічі з Чубаровим також взяли участь представники Українського центру радіочастот та Концерну РРТ. Вони заявили про повну підтримку каналу АТR щодо збереження мови і висловили готовність до спільного вирішення проблем, зазначили в Нацраді.

Нагадаємо, 1 квітня 2015 р. кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення. Незабаром прокуратура порушила справу за даним фактом.

Також Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи кримськотатарського телеканалу ATR на території України.