ua en ru

Нацрада планує продовжити ліцензію "Інтеру" на 10 років , - нардеп

Нацрада планує продовжити ліцензію "Інтеру" на 10 років , - нардеп Фото: телеканал "Інтер"

Засновниками каналу "Інтер" є іноземні юрособи

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення планує завтра, 21 травня 2015 р., продовжити на наступні 10 років ліцензію телеканалу "Інтер". Про це заявив народний депутат від фракції "Народного фронту" Микола Княжицький сьогодні під час засідання Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення планує на наступні 10 років продовжити ліцензію телеканалу "Інтер". Відбувається це всупереч чинному законодавству з декількох причин. Причина перша - "Інтер", який веде мовлення 24 години отримував ліцензію колись лише на 20 годин, 4 години взагалі ніхто не оголошував у конкурсі. Засновниками каналу "Інтер" є іноземні юридичні особи. У господарській угоді чітко вказано, що будь-яка особа на 100% заснована іноземною юридичною особою теж вважається іноземною. Всі засновники телеканалу "Інтер" - іноземні юридичні особи ... Канал "Інтер" був заснований Фондом держмайна та російським каналом ОРТ. Тому видавати ліцензію телеканалу "Інтер" категорично заборонено. Більше того, 20% Фонду держмайна були вкрадені менеджментом "Інтеру", - заявив Княжицький.

За його ловами,фракція "Народного фронту" вимагає негайно зупинити продовження ліцензії телеканалу.

"Ми не допустимо продовження мовлення цього мовника з невідомими засновниками і створенням у країні-агресорі", - заявив Княжицький.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада винесла попередження "Інтеру" через низку порушень. Так, у лютому було зафіксовано низку порушень ліцензійних умов. А також мала місце трансляція фільмів без прокатних свідоцтв та за участю російських акторів, які представляють антиукраїнську позицію.

26 березня Нацрада скасувала попередження "Інтеру", а у квітні Нацрада і телеканал підготували мирову угоду.

Проте Нацрада заявила, що продовжить пильно стежити за ефіром "Інтера".