ua en ru

Нацрада і "Інтер" підготували мирова угода

Нацрада і "Інтер" підготували мирова угода Канал "Інтер"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) підготував мирову угоду з телеканалом "Інтером", який передбачає скасування попередження каналу. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк, передає кореспондент РБК-Україна.

"До нас звернувся телеканал "Інтер" з проханням підписати мирову угоду щодо судового процесу про попередження. Проектом угоди задекларовано зобов'язання телеканалу "Інтер" суворо дотримуватися ліцензійних умов чинного законодавства, здійснювати заходи з контролю за редакційною політикою, вмістом ефіру на предмет неможливості появи матеріалів розпалюють ворожнечу, принижують честь і гідність українців, закликають до агресивних дій щодо громадян України", - заявив Шверк.

У свою чергу в проекті угоди Нацрада зобов'язався скасувати раніше винесене телеканалу попередження за показ новорічної програми за участю російських артистів, відомих своєю антиукраїнською позицією.

"Національна рада взяла на себе зобов'язання про скасування попередження за цією угодою, якщо вона буде підписана і прийнято судом", - зазначив Шверк.

При цьому Шверк також припустив, що угода може бути підписана до 7 квітня. Саме в цей день має відбутися суд щодо оскарження "Інтером" раніше винесеного Нацрадою попередження.

Нагадаємо, в січні Нацрада попередив "Інтер" за показ виступу Йосипа Кобзона в новорічну ніч.