ua en ru

Нацрада очікує внесення в Раду 23 січня законопроекту про розширення його повноважень

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення сподіваються, що завтра, 23 січня, у Верховній Раді буде зареєстрований законопроект про розширення повноважень ради. Про це заявив голова Нацради Юрій Артеменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сподіваюся, що завтра він буде зареєстрований, і ми будемо просити парламент прийняти його якомога швидше", - сказав Артеменко.

За словами Артеменка, згідно із законопроектом Нацради буде надано право тимчасово припиняти трансляцію каналу за поширення ксенофобії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, підбурювання до сепаратизму. Потім Нацрада повинен буде звернутися до суду, який протягом декількох днів підтвердить її рішення.

Крім того, законопроект передбачає прив'язку до вартості ліцензії при визначенні суми штрафу. Отже, сума штрафу за незначні порушення 5% від вартості ліцензії за великі порушення штраф - 10%. За розпалювання міжнаціональної ворожнечі, підбурювання до сепаратизму та інші грубі порушення штраф складе 15 % від вартості ліцензії.

Голова Нацради розповів, що в разі прийняття законопроекту, штраф за грубе порушення для всеукраїнського мовлення складе в середньому 700 тис. грн.

Нагадаємо, Нацрада проведе позапланові перевірки 5 телекомпаній.