ua en ru

Нацрада зобов'язала провайдерів відключити російський телеканал "Дождь"

Нацрада зобов'язала провайдерів відключити російський телеканал "Дождь" Фото: телеканал "Дождь"

Нацрада прибрав телеканал "Дождь" з переліку іноземних програм, що відповідають законам України

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язала провайдерів відключити російський телеканал "Дождь". Про це повідомляє "Телекритика".

Нацрада одноголосно прибрала телеканал "Дождь" з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам законодавства України і дала провайдерам місяць, щоб замінити російський телеканал на інший.

Нацрадою було зафіксовано розміщення комерційної реклами, що є порушенням вимог закону "Про рекламу". До того ж, за словами голови Нацради Юрія Артеменка, були зафіксовані порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Одним з ключових пунктів по даному рішенню стала ситуація навколо Криму. Член Нацради Сергій Костинський заявив: "Ми знаємо, що відповідь на питання "Чий Крим?" ставить крапки над і, як сприймати ту чи іншу людину. Журналісти "Дождя" їздять в Крим з порушенням українського законодавства. Вони називають кордон Херсонської області та АР Крим українсько-російським кордоном. Також вони показують карту РФ, на якій Крим показаний як територія Росії. Це регулярні випадки", - заявив він.

Нагадаємо, 5 січня телеканал "1+1" отримав бланк ліцензії на здійснення мовлення.