ua en ru

Нацрада назвалп радіостанції, які не дотримуються квоти на українську музику

Нацрада назвалп радіостанції, які не дотримуються квоти на українську музику Фото: п'ять українських радіостанцій не дотримуються квоти

Серед порушників "Ірта", "Вести.Радио", "Європа плюс Дніпро" "104,0 FM" і "ТОВ "ТРК Маяк"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення назвала п'ять радіостанцій, які не дотримуються квоти на українську музику. Серед них "Ірта", "Вести.Радио", "Європа плюс Дніпро" "104,0 FM" і "ТОВ "ТРК Маяк". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член Нацради Сергій Костинський.

Представники Національної ради в областях зафіксували ознаки порушення вимог закону про квоти такими місцевими радіостанціями:

  • "Ірта" (ТРК "Ірта", зона проведення АТО Луганська область):
  • "Вести.Радио" (ТОВ "ТРВ Компанія "Майстер", Харків):
  • "Європа плюс Дніпро" (ТОВ "ТРК "Скіфія", Новомосковськ Дніпропетровської області)
  • "104,0 FM" (ЗАТ "ТРК "Евростудия", Маріуполь)
  • "ТОВ "ТРК Маяк" (Олександрія, Кіровоградська область)

Так, в ефірі радіостанції "Ірта" відсоток україномовних пісень становить 14% (необхідно 25%). На "Вести.Радио" частка ведення передач українською мовою становить 44% з необхідними 50%, на "104,0 FM" ця частка - 47,87%.

Відсоток україномовних пісень серед загального обсягу пісень "Європа плюс Дніпро" становить 16,1%, на "ТОВ "ТРК Маяк" - 5%.

НОВІ ПЕРЕВІРКИ РАДІОСТАНЦІЙ ЧЕРЕЗ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ ПРО КВОТИ Представники Національної ради в областях зафіксували означає...

Опубліковано Сергієм Костинським 24 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацрада назвав чотири радіостанції, які не дотримуються квоти на українську музику. Серед них "Радіо Шансон", "Ретро ФМ", "KISS FM" і "M FM"