ua en ru

Нацрада призначила перевірки чотирьом компаніям групи "Інтер" через недотримання квот

Нацрада призначила перевірки чотирьом компаніям групи "Інтер" через недотримання квот Фото: Нацрада призначила перевірки чотирьом компаніям групи "Інтер"

Перевірки покликані підтвердити результати моніторингу

Чотирьом компаніям групи "Інтер" призначено перевірки через недотримання квот європейського та національного продукту. Про це зазначається у повідомленні на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Так, за результатами моніторингу мовлення загальнонаціональних каналів, Національна рада призначила позапланові перевірки компаніям ЗАТ "Телеканал "Інтер", ТОВ "Телестудія "Служба інформації", ТОВ "ТРК "Музика ТВ" та ТОВ "ТРК "Кіно ТВ", які входять в Inter Media Group.

Відомо, що згідно з вимогами частини четвертої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", ліцензіати між 07:00 і 23:00 повинні витримувати певні пропорції між українськими та іноземними передачами.

Так, передачі європейського виробництва, а також США і Канади, повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення, в тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення - передачі українського виробництва.

Перевірки покликані підтвердити результати моніторингу, після чого Національна рада прийме належні рішення.

Нагадаємо, раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала 10 радіостанцій за недотримання квот на україномовний контент в ефірі.