ua en ru

Нацрада дала ТРК 45 днів для виведення зі складу власників офшорні компанії

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення дала телерадіокомпаніям 45 днів для того, щоб вони вивели зі складу своїх власників офшорні компанії. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є кілька теле-і радіоорганізацій, у складі засновників яких є офшорні компанії. Це заборонено законодавством, тому ми сьогодні на засіданні ухвалили рішення щодо того, щоб ці телерадіоорганізації змінили свої статутні документи і привели їх до умов законодавства. Ми подискутували з компаніями з цього приводу і надали їм більше часу, ніж планували раніше і вважаємо, що 45 діб - це достатній час для того, щоб провести всі необхідні корпоративні рішення і змінити склад засновників",- заявив Шверк.

За його словами, зараз у списку ліцензіатів Нацради є три організації, серед власників яких є офшорні компанії.

"У нас є три телерадіоорганізації, серед власників яких на даний момент присутні офшорні підприємства з офшорних інвестицій: це ТОВ "Авто Радіо" - позивні "Авто Радіо", це ТОВ "Глас" - телерадіокомпанія відповідного телеканалу і ТРК "Радіо 50" - позивні "Європа плюс", - зазначив Шверк.

Нагадаємо, за даними Нацради, 99% телеоператорів припинили трансляцію заборонених російських каналів.