ua en ru

Нацпроект "Повітряний експрес", покликаний з'єднати залізницею Київ і Бориспіль, відкрито

Відбувся старт національного проекту "Повітряний експрес", що покликаний поєднати залізницею Київ та Бориспіль, передає кореспондент РБК-Україна.
В урочистій церемонії відкриття взяли участь губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк, голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Україні Владислав Каськів, посол Китаю в Україні Чжан Сіюнь, а також представники корпорація China National Machinery Industry Complete Engineering Corporation (CMCEC), які займуться виконанням робіт, пов'язаних з будівництвом "Повітряного експреса".

Під час переговорів 26 - 28 грудня між Госінвестпроектів і генеральним підрядником будівництва ChinaNational Machinery Industry Complete Engineering Corporation (CMCEC) були узгоджені основні умови контракту та шляхи його реалізації. Технічно контракт включає в себе ряд головних інженерно-будівельних об'єктів, у тому числі будівництво 5 км залізниці та авіаційно-залізничного комплексу естакади на станції "Київ-Пасажирський". Вартість проекту становить 372 млн дол..