ua en ru

Нацполіція виконала менше половини рекомендацій бізнес-омбудсмена

Нацполіція виконала менше половини рекомендацій бізнес-омбудсмена Фото: Шемета розповів про співпрацю з Нацполіцією

У той же час Мін'юст виконав рекомендації бізнес-омбудсмена на 80%, а ДФС - на 86%

Національна поліція України виконала менше половини рекомендацій бізнес-омбудсмена. Про це заявив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає кореспондент РБК-Україна.

"70% виданих нами рекомендацій виконано, з такими інституціями, як Мін'юст цей відсоток становить 80%, з ДФС - 86%, а з Національною поліцією - 42%... Ми сподіваємося, ми зможемо допомогти бізнесу вирішити ті питання, з якими бізнес стикається", - підкреслив Шемета.

Сьогодні, 7 вересня, Нацполіція підписала меморандум про співпрацю з Радою бізнес-омбудсмена в Україні.

"Я сподіваюся, що будуть реальні плоди роботи", - зазначила глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

"Як показує практика, цей інструмент допомагає знайти рішення проблем з інституціями", - прокоментував бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

"...1100 різного роду скарг з різних питань, ми відкрили близько 700 розслідувань, закрили близько 530 розслідувань. Я сподіваюся, цей меморандум послужить подальшому поліпшенню результату, щоб бізнес відчував себе спокійніше... Я сподіваюся, що після підписання меморандуму, ми підемо по шляху поліпшення бізнес-клімату в цілому в нашій країні", - додав бізнес-омбудсмен.

"Щоб Україна процвітала, щоб наша економіка процвітала. Нам треба більше інвестицій. Треба щоб малий, середній та великий бізнес відчували себе вільно. Треба щоб правила для всіх були одні", - у свою чергу сказала Деканоїдзе.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що економічний ефект роботи Офісу бізнес-омбудсмена в II кварталі склав 529 млн гривень.