ua en ru

Нацполіція заявляє, що не має відношення до затримки поїзда "Перемишль-Київ"

Нацполіція заявляє, що не має відношення до затримки поїзда "Перемишль-Київ" Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Це питання не знаходиться в межах компетенції діяльності Нацполиции

В Національній поліції України запевнили, що відомство не має ніякого відношення до руху поїзда "Інтерсіті" сполученням "Перемишль - Київ". Про це йдеться в офіційній заяві на сайті Нацполиции.

"У відповідь на заяви окремих політиків і громадських діячів щодо затримки відбуття поїзда "Інтерсіті" сполученням "Перемишль - Київ" нібито за вказівкою з боку поліції, нагадуємо. У своїй діяльності Національна поліція України керується Конституцією України, законами України та іншими нормативно-правовими актами. Отже, Національна поліція не має ніякого відношення до розкладу відправлення залізничного транспорту. Це питання не знаходиться в межах компетенції діяльності Нацполиции", - заявили у відомстві.

Крім того, правоохоронці повідомили, що Національна поліція України не наділена повноваженнями щодо будь-якої діяльності на території іноземних держав.

Нагадаємо, раніше колишній президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що збирається перетнути український кордон на поїзді, а не через пропускний пункт "Краковець", як він повідомляв напередодні.

Незабаром співробітниця поїзда "Перемишль - Київ" розповіла, що поїзд, на якому Саакашвілі збирався перетнути український кордон, не поїде, поки він буде там перебувати.