ua en ru

Нацполіція підозрює екс-керівників одного з банків у розтраті 53 млн доларів

Нацполіція підозрює екс-керівників одного з банків у розтраті 53 млн доларів Фото: нацполіція підозрює екс-керівників одного з банків у розтраті 53 млн доларів

Керівництво банку організувало схему виведення активів банку через офшорну компанію

Оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції і слідчі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України встановили, що активи банківської установи, які перебували на кореспондентському рахунку іноземного банку, були виведені через офшорну компанію головою правління банку та його заступником Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

Так, колишнє керівництво банку організувало схему виведення активів банку через офшорну компанію. Голові правління і його заступнику оголошено про підозру в здійсненні фінансових махінацій.

"При проведенні процесуальних дій оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції і слідчі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України встановили, що активи банківської установи, які перебували на кореспондентському рахунку іноземного банку, були виведені через офшорну компанію В тому числі шляхом надання застави для відкриття кредитної лінії в банку-нерезиденті для цього "офшору", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, сума збитку становить 53 мільйони гривень.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали одного із колишніх керівників ВАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" (ДПЗКУ) та представника міжнародного зернотрейдера за підозрою в нанесенні збитку ДПЗКУ на суму більше 60 млн доларів.