ua en ru

Нацполиция порушила справу із-за інциденту в Лук'янівському СІЗО

Нацполиция порушила справу із-за інциденту в Лук'янівському СІЗО Фото: з-за нападу на конвой розпочато кримінальне провадження

Постраждалий ув'язнений доставлений у слідчий ізолятор

Головне управління національної поліції України в Києві почало кримінальне провадження за фактом зіткнення ув'язнених і правоохоронців в Лук'янівському слідчому ізоляторі. Про це повідомляє прес-служба київського ГУ.

Згідно з повідомленням, ув'язнений, який завдав собі травму, був доставлений в лікарню для надання медичної допомоги. Після цього, його під конвоєм доставили в слідчий ізолятор.

За фактом інциденту поліція почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) Кримінального кодексу України.

Санкції цієї статті передбачають штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нацполиция порушила справу із-за інциденту в Лук'янівському СІЗОФото: із-за інциденту в Лук'янівському СІЗО розпочато кримінальне провадження

Нацполиция порушила справу із-за інциденту в Лук'янівському СІЗОФото: поліція і Нацгвардія оточили місце події

Нагадаємо, вчора, 11 січня, ув'язнені напали на конвой Лук'янівського СІЗО
в Києві.