ua en ru

Нацполиция вилучила 70 кг бурштину на 600 тис. гривень

Нацполиция вилучила 70 кг бурштину на 600 тис. гривень Ілюстративне фото (npu.gov.ua)

З початку року вилучено понад 540 кг бурштину

У Луцьку оперативники управління захисту економіки у Волинській області припинили діяльність підпільного цеху з обробки бурштину-сирцю, а в Рівному оперативники вилучили у громадян дорогоцінні камені великої фракції. Про це повідомляє пресс-служба національної поліції України.

Зокрема, повідомляється, що оперативники Управління захисту економіки у Волинській області, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області припинили діяльність підпільного цеху по обробці бурштину. Так звана "бурштинова майстерня" знаходилася в одному з офісних приміщень м. Луцьк.

16 травня, співробітники поліції провели обшук і вилучили 65 кг обробленого, так і необробленого бурштину-сирцю різної фракції, а також обладнання для його обробки. За попередніми даними вартість дорогоцінних каменів становить понад 400 тисяч гривень.

Також у цей день у Рівному оперативники управління захисту економіки в Рівненській області Національної поліції України в ході профілактичного відпрацювання виявили в автомобілі сумку з бурштином.

Під час огляду позашляховика слідчо-оперативною групою поліцейські вилучили чотири кілограми "сонячного" каміння великої фракції. Вартість бурштину-сирцю такої якості досягає 200 тисяч гривень.

Слід зазначити, що від надання будь-яких пояснень з приводу наявності бурштину-сирцю водій автомобіля і присутні в ньому особи відмовилися.

В даний час відкрито кримінальне провадження за ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Всього з початку року працівники територіальних підрозділів Волинської та Рівненської областей вилучили понад 540 кг бурштину різної фракції. Так, на Волині була припинено діяльність 10 підпільних цехів по обробці дорогоцінних каменів та вилучено понад 400 кг бурштину, а в Рівненській області - 141 кг

Нацполиция вилучила 70 кг бурштину на 600 тис. гривеньНацполиция вилучила 70 кг бурштину на 600 тис. гривеньНацполиция вилучила 70 кг бурштину на 600 тис. гривеньНацполиция вилучила 70 кг бурштину на 600 тис. гривеньНацполиция вилучила 70 кг бурштину на 600 тис. гривень

Фото: служби національної поліції України

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Сарнах (Рівненська область) поліція вилучила у місцевого жителя 25 кг бурштину.