ua en ru

Нацполіція затримала кількох держслужбовців на отриманні хабарів

Нацполіція затримала кількох держслужбовців на отриманні хабарів Фото: хабар (facebook.com nabu.gov.ua)

Протягом тижня в 13 регіонах України проходили рейди Нацполиции

З початку квітня підрозділами Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з іншими правоохоронними органами було виявлено 18 зловмисників, які звинувачуються в отриманні хабарів і здирництві. Про це сообщил Руслан Марчук, заступник начальника Департаменту захисту Національної економіки поліції України.

Зокрема, за його словами, в результаті рейдів, які проводилися в 13 регіонах країни, було виявлено 18 осіб, які вимагали від громадян понад 540 тис. гривень неправомірної вигоди. Серед зловмисників є і прокурор, і в.о. голови РДА, та проректор навчального закладу, і рядові працівники органів виконавчої влади.

"З початку квітня підрозділами Департаменту захисту економіки Нацполиции спільно з іншими правоохоронними органами було виявлено 18 осіб обвинувачених у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Гроші вимагали за вирішення земельних питань, надання певних документів і т. п. Суми коливалися від 3 тис. гривень до 5 тис. доларів США", - розповів він.

Він також додав, що фігурантами кримінальних проваджень є посадові особи об'єднаних територіальних громад та райдержадміністрації, структурних підрозділів Держпродспоживслужби і Укртрансбезпеки, співробітники міграційної, виконавчої служби та служби з надзвичайних ситуацій, медики, керівники комерційних структур, а також прокурор і проректори навчального закладу

Загалом протягом одного тижня затримали фігурантів кримінальних проваджень під час отримання грошових коштів, загальна сума яких склала 424 тис. гривень.

Зловмисникам інкримінують вчинення злочинів, передбачених різними статтями Кримінального кодексу України, проте відповідальність за їх вчинення одне – позбавлення волі.

Нацполіція затримала кількох держслужбовців на отриманні хабарівНацполіція затримала кількох держслужбовців на отриманні хабарівНацполіція затримала кількох держслужбовців на отриманні хабарівНацполіція затримала кількох держслужбовців на отриманні хабарівНацполіція затримала кількох держслужбовців на отриманні хабарівФото Національної поліції України

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, СБУ затримала на хабарі посадових осіб митниці та Держприкордонслужби.