ua en ru

У Нацполіції заявили про відсутність прогресу з законопроектом про кримінальні проступки

У Нацполіції заявили про відсутність прогресу з законопроектом про кримінальні проступки Фото: Максим Цуцкірідзе (npu.gov.ua)

Два проекти наразі знаходяться у комітеті

Заступник начальника Управління Головного слідчого управління Нацполіції України Максим Цуцкірідзе заявив про відсутність прогресу з законопроектом про кримінальні проступки. Про це він сказав в інтерв'ю, опублікованому на сайті Національної поліції.

"Зараз для нас проблема номер один - це прийняття цього закону. І всі це усвідомлюють: і міністр, і Голова Нацполіції, і всі в один голос про це говорять. Але поки що вона залишається невирішеною. Існує два проекти, в одному з яких я був співавтором, коли працював у Головному слідчому управлінні. Другий проект - наукової спільноти. Зараз вони знаходяться в комітеті", - зазначив Цуцкірідзе.

Він наголосив, що від прийняття цього закону Нацполіція очікує, що детектив не просто вийде на передове місце в поліції, а стане її флагманом.

Нагадаємо, у червні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Національна поліція готує законопроекти про кримінальні проступки та оперативно-розшукову діяльність. "У нас на підході цілий ряд законопроектів, які змінять систему: це закон про кримінальні проступки, про оперативно-розшукову діяльність", - зазначав Аваков.