ua en ru

Нацкорпус, ПС і "Свобода" домовляються про єдиного кандидата в президенти

Нацкорпус, ПС і "Свобода" домовляються про єдиного кандидата в президенти Фото: Олег Тягнибок, Андрій Тарасенко та Андрій Білецький (УНІАН)

Єдиним кандидатом від правих може стати Олег Тягнибок чи Андрій Білецький

Націоналістичні партії "Національний корпус", "Правий сектор" та ВО "Свобода" домовляються про єдиного кандидата в президенти. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Союз правих: чи зможуть українські націоналісти об'єднатися перед виборами".

Зокрема, в "Правому секторі" підтримують ідею з висуненням єдиного кандидата від націоналістичних сил.

"Є чітке розуміння того, що нам потрібен єдиний кандидат, щоб ми не розпорошувались. Тоді і шанси на президентських, і на парламентських виборах у націоналістів істотно зростуть", - розповів РБК-Україна заступник глави партії і голова Центрального штабу Національно-визвольного руху "Правий сектор" Василь Лабайчук.

За його словами, остаточне рішення про те, висувати свого кандидата чи підтримати когось іншого, в ПС поки не прийняли. У той же час заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник підтвердив РБК-Україна, що націоналісти ведуть переговори про узгодження єдиного кандидата, який буде балотуватися в президенти.

"Звичайно ж, у "Свободи" є свій кандидат - Олег Тягнибок. Але ми хочемо, щоб кандидат був узгоджений. Адже у кожної політичної сили є свій лідер. На виборах має бути один кандидат. Робота в цьому напрямку ведеться", - повідомив Мохник.

У "Національному корпусі" поки роблять ставку на лідера своєї партії Андрія Білецького. Протягом літа "Нацкорпус" проводить агітацію і пропаганду на місцях, а також працює з партійними осередками.

"Зараз проходить літній тур лідера партії Андрія Білецького по всій Україні. Він вже відвідав Західну Україну, зараз відправиться в Східну Україну. Все це робиться для того, щоб максимально підвищити впізнаваність партійного бренду "Національного корпусу" і особисто Андрія Білецького", - прокоментував виданню глава прес-служби "Національного корпусу" Роман Чернишов.

Неофіційно представники націоналістичних партій кажуть, що якщо погодження кандидатів відбудеться, то, швидше за все, ним стане або Білецький, або лідер "Свободи" Тягнибок.

Нагадаємо, раніше РБК -Україна писало, що в Україні праві партії окремо не зможуть пройти до Ради.

Відзначимо, в інтерв'ю РБК-Україна лідер Нацкорпуса Андрій Білецький заявив, що націоналісти мають виставити єдиного кандидата на виборах президента.