ua en ru

Нацкомісія з цінних паперів вирішила знизити біржовий збір для аукціонів при приватизації до 0,1%

Нацкомісія з цінних паперів вирішила знизити біржовий збір для аукціонів при приватизації до 0,1% Фото: НКЦПФР знизила біржовий збір

Комісія позбавляє біржі надприбутків від приватизації

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 15 вересня 2015 року, вирішила знизити розмір біржового збору при проведенні приватизаційних аукціонів з 1% до 0,1% від вартості придбаних акцій, але не менше 0,5 і не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат. Про це повідомила прес-служба регулятора.
На думку НКЦПФР, кардинальне зменшення розміру біржового збору сприятиме посиленню конкуренції між фондовими біржами при наданні послуг з проведення приватизаційних аукціонів, а за рахунок зменшення остаточної вартості активів підвищить зацікавленість інвесторів до заходів приватизації.
"Нинішній 1% заробітку бірж не корелював з вартістю проведення цих аукціонів. Подивіться розцінки будь працюючих майданчиків - вартість зборів при комерційних угодах варіюється від 0,025% до 0,1% у залежності від розміру, то чому держава при продажу своїх активів має платити 1%!?", - прокоментував рішення голова комісії Тимур Хромаєв.
НКЦПФР очікує, що найближчим часом Фонд державного майна направить текст Положення на державну реєстрацію в Міністерство юстиції.