ua en ru

У Нацкомфінпослуг немає реальних важелів для очищення ринку, - Пашко

У Нацкомфінпослуг немає реальних важелів для очищення ринку, - Пашко Фото: Ігор Пашко

Тимчасова адміністрація не вирішує проблем

У Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) немає реальних важелів для очищення ринку. Про це сьогодні в ході засідання комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності заявив голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері фінансових послуг Ігор Пашко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, на сьогоднішній момент склалася така ситуація, коли ми говоримо про очищення, реально у нас Нацкомфінпослуг немає реальних важелів для того, щоб очищати ринок. Максимально, що ми можемо зробити, це ввести тимчасову адміністрацію. Тимчасова адміністрація не вирішує проблем. Вона миє вирішити проблему тільки на якомусь початковому етапі. Далі йде тупикова ситуація. Від цього страждає ринок, від цього страждаю споживачі", - заявив Пашко.

"Що нам необхідно - це дати можливість ініціювати перше - це питання про банкрутство і друге - це ініціювати питання передачі страхових та інших портфелів від неплатоспроможних компаній до платоспроможних компаній. Ми розробили відповідний законопроект, хочемо його зареєструвати - поправку до закону про фінансові послуги та винести на ваш розгляд", - повідомив Пашко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацкомфінпослуг планує змінити вимоги до резервів страховиків.