ua en ru

Нацкомфінпослуг відстрочила призупинення дії ліцензій страхової групи "ТАС" до 15 жовтня

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) відстрочила термін введення в дію рішення щодо призупинення дії ліцензій ПрАТ "Страхова група "ТАС" до 15 жовтня 2014 р.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) відстрочила термін введення в дію рішення щодо призупинення дії ліцензій ПрАТ "Страхова група "ТАС" до 15 жовтня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба нацкомісії.

Так, 8 жовтня 2014 р. Нацкомфінпослуг прийняла розпорядження №2895 щодо зміни п.4 постановляючої частини розпорядження №2863 від 2 жовтня 2014 р. "Про тимчасове зупинення (обмеження) дії ліцензій Приватному акціонерному товариству "Страхова група "ТАС" на право здійснення страхової діяльності". Згідно з новою редакцією документу - розпорядження №2863 від 2 жовтня 2014 р. набирає чинності з 15 жовтня 2014 р.

"Таким чином Нацкомфінпослуг надає можливість товариству усунути порушення, які стали підставою для тимчасового зупинення дії ліцензії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, рішенням від 2 жовтня 2014 р. Нацкомфінпослуг призупинила дію трьох ліцензій страхової групи "ТАС". Зокрема, йдеться про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів; добровільне страхування наземного транспорту (крім залізничного); добровільне медичного страхування (безперервне страхування здоров'я).

Таке своє рішення у Нацкомфінпослуг пояснили несплатою у повному обсязі пені по простроченій кредиторській заборгованості 2013 р.

ПрАТ "Страхова група "ТАС" працює в Україні з жовтня 1998 р. і є частиною Інвестиційно-фінансової групи "ТАС", засновником і основним акціонером якої є нардеп, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко. Група має ліцензії на здійснення 29 видів страхування, з них 16 - у формі добровільного, і 13 - у формі обов'язкового.