ua en ru

Нацистських символів не повинно бути на українських стадіонах, - Богословська

Нацистських символів не повинно бути на українських стадіонах. Це рішення УЄФА Україна повинна прийняти як керівництво до дії. Про це у своєму блозі пише народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Інна Богословська.

Прапор дивізії СС "Галичина", розгорнутий на львівському стадіоні, це прямий доказ неонацизму, пише народний депутат.
"Коли ми, українці, говорили своїм же українцям, що неонацизм не може жити серед нас, до нас не прислухалися. Але тепер і Європа сказала про це в повний голос", - зазначає Богословська.

За її словами, європейці розповіли нашим доморощеним любителям домашнього українського неонацизму, що вішати прапори дивізій СС на стадіонах - це непристойно.

"Мені шкода невинно постраждав Харків, який буде без уболівальників. Але краще один раз перехворіти цією хворобою, щоб потім не отримувати рецидиви", - зазначає політик.

На доказ того, що прапор дивізії СС "Галичина" дійсно є нацистським символом, Інна Богословська процитувала присягу бійці дивізії СС, в якій вони присягали на вірність Гітлеру і визнавали нацистську Німеччину своєю батьківщиною.
"Наші ура-патріоти намагаються довести собі і всьому світові, що українські посібники німецьких нацистів - не нацисти. І їх нібито боротьба за незалежність України знімає з них гріх співпраці з нацистською Німеччиною. Нарешті, Європа пояснила нашим доморощеним неонацистам, що це не так. Нацизм у всіх його проявах - це нацизм, а не любов до батьківщини", - заявила Богословська.
Наші неонацисти - це український ганьба, який нам належить пережити. І найголовніше - викорінити, - вважає вона.

"Тим, хто з кращих і світлих патріотичних почуттів намагається опротестувати рішення УЄФА, як несправедливо обижающее нашу країну, хочу сказати: мені теж прикро за країну, за людей, яких позбавляють футбольного свята, за харків'ян, у яких забрали з-під носа матч. Ще прикріше тим, у кого на руках вже куплені квитки. Але вихід з цієї ситуації може бути тільки один - сказати «ні» неонацизму в Україні. Всі, хто співпрацювали з Гітлером, носили їх уніформу, приймали присягу на вірність фюреру, не можуть бути національними героями", - пише Богословська.
Вона також зазначила, що ЄС пережив цю хворобу. І українці повинні перехворіти нею.

"Інакше наш футбол замкнеться в собі і втратить європейську перспективу. Ми просто не маємо права допустити, щоб наша країна стала ізгоєм у Європі. І нехай ті, хто сьогодні пустують на стадіонах, теж відчують всім серцем свою відповідальність за європейське майбутнє України", - резюмувала Богословська.