ua en ru

Національна перехідна рада Лівії переїде в Тріполі протягом двох днів

Національна перехідна рада Лівії перемістить свою штаб-квартиру в столиці країни Тріполі з міста Бенгазі протягом двох днів, заявив Ахмед Лазні, представник збройних сил супротивників Каддафі, в ефірі телеканалу Al Jazeera, передає BBC.

Раніше лівійські повстанці захопили резиденцію Муаммара Каддафі на сході Тріполі. Вони зламали голову статуї полковника Каддафі і скинули її на землю. Також вони видерлися на пам'ятник, що зображає золотий кулак, який б'є по американському літаку. З цього місця полковник вимовив безліч полум'яних промов.

Бедуїнський намет Каддафі, в якому він приймав іноземних гостей, був спалений. Бунтівники викрали його особисті речі, а також зброю, передає телеканал Sky News.

На кадрах видно, як один з повстанців відбиває у статуї Каддафі голову. На даний момент над резиденцією вже підняті численні прапори Перехідної національної ради.

Британське телебачення демонструє також кадри сварок серед повстанців, недвозначно передрікаючи, що ці поки ще дрібні сутички в перспективі загрожують обернутися для Лівії хаосом і між клановою збройною боротьбою за владу, оскільки сили опозиції дуже розрізнені.

Повстанці намагалися відшукати Каддафі в резиденції, але ні його сини, ні він до цих пір не знайдені.

Один з опозиційних командирів Абдельхакім Белхадж раніше заявив, що Каддафі і його прихильники "втікли як щури".