ua en ru

Національний депозитарій України встановив двосторонні кореспондентські стосунки зі Всеукраїнським депозитарієм цінних паперів

Національний депозитарій України (НДУ) встановив двосторонні кореспондентські стосунки з Всеукраїнським депозитарієм цінних паперів, повідомляє прес-служба НДУ.

У виконання закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення вимог до професійних учасників фондового ринку" НДУ підписав договір про відкриття і обслуговування кореспондентського рахунку у ВДЦП.
Так само, для забезпечення ідентичності функціонування кореспондентських стосунків між депозитаріями, були внесені зміни в той, що діє з листопада 2009 р. договір про відкриття і обслуговування рахунку ВДЦП в НДУ.
Таким чином, реалізована норма закону, що набула чинності 27 липня 2010 р, що передбачає встановлення двосторонніх повнофункціональних кореспондентських стосунків між українськими депозитаріями, з взаємним відкриттям кореспондентських рахунків.
Повнофункціональні кореспондентські стосунки між НДУ і ВДЦП дозволять учасникам ринку дістати доступ до цінних паперів, що зберігаються в обох депозитаріях.