ua en ru

НБУ розширив перелік забезпечення за активними банківськими операціями

НБУ розширив перелік забезпечення за активними банківськими операціями Фото: НБУ призводить нормативи до положень Базельського комітету (НБУ)

Регулятор привів нормативи у відповідність до положень Базельського комітету

Національний банк України розширив перелік забезпечення, яке є прийнятним для розрахунку банками розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Зокрема, перелік доповнено місцевими гарантіями міських рад.

Національний банк доповнив перелік, виходячи із діючих норм законодавства України щодо повноважень міських органів влади по збиранню доходів і наявних інституційних механізмів, що знижують ризик дефолту, які в свою чергу узгоджуються з підходами з обліку такого виду забезпечення, передбаченими положеннями Базельського комітету з банківського нагляду

Відповідні зміни до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику затверджено постановою правління Національного банку України № 113 від 15 листопада 2017 року, набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Нагадаємо, Верховна Рада України відхилила законопроект про посилення прав забезпечених кредиторів під час банкрутства або санації їх боржників.