ua en ru

"Національні дружини" не патрулюватимуть вулиці країни зі зброєю

"Національні дружини" не патрулюватимуть вулиці країни зі зброєю Фото: facebook.com ndrugua

Керівництво ГО запитує інформацію про наявність зброї у бажаючих вступити до складу організації на випадок збройної агресії РФ

"Національні дружини" не патрулюватимуть вулиці країни зі зброєю. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив координатор ГО "Національні дружини" Ігор Михайленко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що дружинники не контролюватимуть вулиці зі зброєю, а керівництво організації запитує інформацію про наявність зброї у бажаючих вступити до складу ГО на випадок збройної агресії з боку Російської Федерації.

"Не факт, що не станеться тієї самої ситуації, коли один божевільний головнокомандувач сусідньої країни піде і наступ на Київ, що наша влада не збере манатки і не втече куди-небудь на острови. І хто буде захищати Україну - дезорганізована армія, у якої немає головнокомандувача, знову буде захищати український народ. Тому я хочу знати, у кого з моїх соратників є зброя, щоб швидко сплотитися в одному місці, в одній конкретній точці і прийняти бій", - заявив Михайленко.

Михайленко зазначив, що йдеться не про патрулювання вулиць як таке, а про "вирішення нагальних проблем", зокрема захист водосховищ від браконьєрів, протидію вирубці лісів, боротьбу з нелегальними "наливайками", тощо.

У свою чергу, голова організації Ігор Бобер зазначив, що "Національні дружини" будуть наводити лад на вулицях і працювати з молоддю.

"Вони ("Національні дружини" - ред.) побудовані для того, щоб навести порядок на вулицях... Також у нас мета - займатися молоддю, щоб була здорова нація у нас", - заявив Бобер.

Наразі до складу "Національних дружин" входить до тисячі осіб.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх Арсен Аваков заявляв, що в Україні можуть існувати різні громадянські організації, але в жодному разі вони не повинні переступати рамки закону.