ua en ru

Національну систему конфіденційного зв'язку планують створити протягом 6 років

Національну систему конфіденційного зв'язку планують створити протягом 6 років Фото: вартість технології для впровадження системи поки невідома

На даний момент невідомо, яка сума необхідна для будівництва такої системи

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України прогнозує створення Національної системи конфіденційного зв'язку протягом 6 років. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту стратегії розвитку зв'язку адміністрації Держспецзв'язку Володимир Смоляр, передає кореспондент РБК-Україна.

"6 років - наш прогноз. Але, знову-таки, всі ці прогнози залежать від того, буде фінансування чи ні, якщо буде, то в якому році і т. д.", - заявив Смоляр.

За його словами, на даний момент невідомо, яка сума необхідна і яка технологія буде використовуватися для будівництва такої системи.

Чиновник також зазначив, що система конфіденційного зв'язку буде призначена для використання тільки на території, де не ведуться бойові дії.

"Ця система не призначена для використання бойовими підрозділами або в зоні проведення бойових дій. Це система для спецкористувачів в мирний час і не на окупованій території. Засоби зв'язку або системи зв'язку, які повинні комплектуватися або забезпечуватися Збройними силами, Нацгвардією, МВС, і які повинні відповідати сучасним вимогам - вони стоять не те що в рази, а на порядки разів дорожче", - розповів Смоляр.

Відзначимо, напередодні Верховна Рада збільшила чисельність Держслужби спецзв'язку на 368 осіб.