ua en ru

У Національній аграрній академії виявлені фінпорушення на 421 млн гривень

У Національній аграрній академії виявлені фінпорушення на 421 млн гривень Фото: Національна академія аграрних наук

Держаудитслужба упродовж 2015-2016 років провела ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності академії

Державна аудиторська служба України виявила системні фінансові порушення у Національній академії аграрних наук та її підвідомчих підприємствах і установах на 421 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної аудиторської служби України.

Як зазначається, Держаудитслужба упродовж 2015-2016 років провела ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Національної академії аграрних наук України та 102 підприємств і установ, що перебувають у її віданні, перевірено діяльність зазначених об’єктів від 1 січня 2013 року по 31 травня 2016 року.

"Проведені контрольні заходи засвідчили системність фінансових порушень, відсутність належного контролю академією за використанням земель, майна та витрачанням коштів. Як наслідок, виявлена під час ревізій сума фінансових порушень сягнула понад 421 млн гривень. Із них порушень, що призвели до втрат, - понад 52 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що протягом зазначеного періоду тривала практика незаконного вилучення у підприємств та установ академії земельних ділянок. Загальна площа таких земель становила понад 5,5 тис. га.

Також державні аудитори виявили, що 39 тис. га земель академія використовує без правовстановлюючих документів, що, поміж іншого, може призвести до їх незаконного вилучення.

"Через неналежний бухгалтерський облік будівель, земельних ділянок та іншого майна встановлено чергові фінансові порушення, зокрема, у частині заниження вартості майна, на суму понад 187 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національним агентством з питань запобігання корупції за матеріалами Генеральної прокуратури України розпочато перевірку наявності конфлікту інтересів в діях високопосадовця Міністерства юстиції України.